Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-03@20:41:48 GMT

پر پرواز شتر مرغ

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۷۳۶۱۳

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ، اینجا روستای کهلای خدابنده است با فاصله ای که بین  مرز زنجان و همدانه

قدم به مزرعه که میزاریم تامیتونن ازمون فاصله میگیرن

با گردنهای بلند ودراز تقریبا هم قدوهم ردیف راهی گوشه ای از مرکز پرورش می شوند

شنیده بودم پرنده ای هستن که نباید آرامش روازشون گرفت.

بابایی 60 ساله  تولید کننده ومسئول این مجموعه پرورشی شترمرغ  هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه ای که حدود 4 میلیارد تومان  برای اون هزینه شده و65 قطعه مادر وهزار300 قطعه گوشتی دراون نگه داری میشه

اومی گوید: 12 سال است  پرورش شترمرغ رو آغازکرده است.

بابایی که خود پزشک تغذیه هم هست اینکارو دراوقات فراغتش انجام میده و دراین سالها تونسته حدود 20 تا30 نفرروهم به صورت ثابت وفصلی مشغول کارکنه.

 همزمان که شترمرغها رو هدایت می کنه تا آب بخورند میگه دولت وجهادکشاورزی هیچ حمایتی نداشتن و دراین راه اگر خودم قدم برندارم حتما دچار ضرر خواهم شد .

بابایی میگوید: ازمشکلات بزرگ این حوزه مراکز فرآوری هست ازجمله ایجادکشتارگاه که مجوزی بهش داده نشده

این تولید کننده می افزاید: متاسفانه شترمرغ  اگر درست نگهداری  نشود دچار استرس می شود و اگر این اتفاق بیفتد دیگر گوشت این پرنده قابلیت مصرف ندارد .

بابایی می گوید:هم اکنون با هزینه شخصی خود شترمرغها را اززنجان جابجا به نزدکیترین  کشتارگاه می راسند تا خسارتی واردنشود.

وحالا کارگران مشغول کار هستند وشترمرغها رو هدایت می کنند

اصغر از کارگران فصلی مجموعه پرورش شترمرغ است.

اومی گوید: پول کارگری می گیرد وازکارش رازی است  اما با توجه به حساسیت شترمرغها مجبورند برخی موارد را رعایت کنند تا آرامش آنها بهم نخورد .

 اوبا خنده می افزاید: مثلا اینکه زنگ گوشیمان نباید استرس زاباشد یا بلند باشد وبیشتر اوقات درحالت سکوت است .

شترمرغها درکمال آرامش با گردنهای درازخودشون به دوردستها خیره شدند  نقطه ای که قرارهست اگر مردم ومسئولان ازش حمایتکنند اونها روبه پرواز دربیاره

تقی پور ازدیگر پرورش دهندگان شترمرغ دراستان است  که 13 سال است این کارراآغازکرده است.

 وی می گوید: شترمرغ در2 سال به سن بلوغ می رسد ودرهرسال 60 تا80 تخم  را تولید می کند. که برای رسیدگی به این تولید دریک مزرعه کوچک نیازبه کار30 تا50 نفربه صورت مستقیم است

یونجه وذرت  که تغذیه اصلی شترمرغ است در3وعده عرضه وشترمرغ رادروزن طبیعی به 130 کیلومی رساند.

معاون  اموربهبود  تولیدات  جهادکشاورزی استان زنجان می گوید: اقبال برای  پرورش این پرنده صددرصد سودآور دراستان وکشور کم است

صادقی می افزاید: تولید و مصرف ارتباط تنگاتنگ باهم دارند وچون فرهنگسازی تغذیه ای مناسبی درجامعه صورت نگرفته است اگر تولید هم افزایش یابد بازار درحال حاضر پذیرا نیست .

وی می گوید: هم اکنون 2 واحد پرورش شترمرغ دراستان زنجان فعالیت دارند که مجموعه 2هزار و 150 قطعه ای در خدابنده و مجموعه هزارو65 قطعه ای درسلطانیه قراردارند .

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

حیدری ، مدیر امور طیور جهاد استان هم می گوید:هیچ مجوز برای بخش  مادر صادرنمی شود واگر مجوز باشد  فقط برای بخش پرواربندی است .

حیدری می افزاید: پرورش شترمرغ از جایگاه مناسبی برخوردار نیست علی رغم اینکه گوشت این پرنده هم وزنش گوشت قرمز وقیمت هرکیلوآن هم 60تا70 هزارتومان است .

وی درخصوص حمایت نشدن تولیدکننده ها  می گوید: صنایع مربوط به شترمرغ یک صنعت جدید ونوپا دراستان  وکشوربه حساب می آید  وبه دلیل اینکه کالایی لوکس  محسوب می شود جزءاولویتهای حمایتی جهادکشاورزی قرارنمی گیرد .

احمدی ، کارشناس جهاد معتقد است  این پرنده هم اکنون به شکل نیمه صنعتی دراستان استفاده می شود و با ورود به عرصه صنایع بالادستی می توان پرورش وتولید شترمرغ رابه صورت صنعتی درآورد.

وی می افزاید: استفاده ازپوست شترمرغ  که دردنیا دارای ارزش مادی بالایی است تنها درچندشهرازجمله تهران صورت می گیرد و پرورش دهندگان  زنجانی هم اکنون بجزگوشت وتخم مابقی محصولات قابل استفاده این پرنده باارزش رابه  تهران صادرمی کنندوودربرخی مواقع بدون کاربری دورریزمی کنند.

محمدی ، کارشناس جهادکشاورزی می گوید: این پرنده صددرصد پرفایده است وبجزء گوشت قرمز ، پوست ، مردمک چشم  ، پا  وتخم آن  درزمینه های مختلف کاربرد صنعتی دارد

وی می افزاید:  ازویژگیهای این پرنده قوی هیکل وپرسود قدرت سازگاری آن بامحیط است بطوریکه شترمرغ دردمای 20 درجه زیرصفرو50 درجه بالای صفرسازگاراست.

محمدی  می گوید: بیشترین استفاده آن  درگوشت قرمز است که اهمیت غذایی آن بین گوشت قرمز گوساله وگوشت مرغ است  و از چربی بسیارپایین یک تادو درصد برخورداراست

موسوی، کارشناس تغذیه هم می گوید: شترمرغ علاوه برارزش غذایی مفید که داراست کاربرددیگری هم دارد

 وی می گوید: روغن شترمرغ برای بیمارانی که  دچاردرد مفاصل هستند ویاافرادی که پوست خشک دارند  می تواند بسیارپرفایده باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: روستا شترمرغ مرغ پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۷۳۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی

ایسنا/آذربایجان غربی صنعت آبزی پروری، سریع الرشدترین صنعت تولید خوراک مغذی برای انسان است و سالانه بیش از ۱۱۰ میلیون تن انواع آبزیان پرورشی به ارزش بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار در دنیا تولید می شود.

کشورهای چین، اندونزی، هندوستان، بنگلادش، ویتنام و تایلند، با بالاترین تولید، جزو کشورهای توسعه یافته در این صنعت بشمار می روند. کشور ما علیرغم پتانسیل های کم نظیری که دارد فقط حدود ۵۰۰ هزار تن آبزی پرورشی تولید می کند؛توسعه صنعت میگو، ماهیان دریایی، ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی نه تنها به تکنیکهای نوین نیازمند است بلکه این صنعت بطور ۱۰۰ درصد به آرتمیا وابسته است.

بنیانگذار پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه متاسفانه دریاچه ارومیه که زمانی بزرگترین منبع تولید آرتمیا در دنیا بود طی ۲۵ سال گذشته با بحران بی‌سابقه ای مواجه بوده و تولید آرتمیا در آن متوقف شده است، لذا این صنعت ارزآور و اشتغالزا برای تامین آرتمیای مورد نیاز خود به خارج از کشور وابسته است و ادامه این وابستگی می تواندعواقبی برای این صنعت ببار آورد، افزود: رشد سریع صنعت آبزی پروری در بسیاری از کشورهای دنیا از یک طرف و خشک شدن تعدادی از زیستگاه‌های طبیعی آرتمیا نظیر دریاچه ارومیه از طرف دیگر، باعث شده سازمان خوارو بار ملل متحد برای تامین نیاز آرتمیا مورد نیاز صنعت‌ آبزی‌پروری ابراز نگرانی کرده و در این راستا طی جلسات متعدد به دنبال آلترناتیوهای قابل دسترس باشد.

برای این منظور با حمایت و مشارکت متخصصین برجسته آرتمیا، کنسرسیوم بین‌المللی پرورش آرتمیا را ایجاد کرد و برای جبران کاهش تولید آرتمیا از دریاچه‌های شور طبیعی، پرورش آرتمیا در استخرهای خاکی را در برنامه‌های خود قرار داده است.

ناصر آق ادامه داد: در حال حاضر ۴۶ کشور دنیا از جمله ایران جزو این کنسرسیوم هستند و متخصصین و محققین آرتمیا از ۹ کشور دنیا اعضای هیات امنای آنرا تشکیل می دهند. کنسرسیوم بین المللی پرورش آرتمیا، ضمن تشویق کشورهای دارای منابع آب شور برای پرورش آرتمیا، از پروژه های تولید آرتمیا حمایت های علمی و فنی می کند.

وی با اشاره به تلاش ۲۰ سال گذشته در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، برای اجرای پروژه پرورش آرتمیا با استفاده از آبهای شور دریا و یا آبهای شور نامتعارف نظیر پساب آب شیرین کن ها، آبهای شور زیرزمینی، پساب تصفیه خانه های شهری و زه کش های کشاورزی و عدم حمایت مسئولین در این راستا، افزود: متاسفانه این عدم حمایت می تواند صنعت آبزی‌پروری کشور را برای همیشه به خارج وابسته کند ولی این وابستگی می‌تواند بسیار خطرناک باشد. چون در آینده نزدیک مصرف جهانی آرتمیا از تولید آن فراتر خواهد رفت و قیمت سیست آرتمیا افزایش چشمگیری خواهد یافت و صنعت آبزی پروری کشور با بحران بزرگی مواجه خواهد شد.

این استاد دانشگاه ارومیه، با بیان اینکه ما جزو معدود کشورهای دنیا هستیم که دانش فنی‌وتوانایی تولید بهترین کیفیت آرتمیا را داریم، اظهار کرد: پرورش آرتمیا در زمین‌های شور غیرقابل کشت و زرع، با استفاده از آب دریا و پساب آب شیرین کن‌ها نه فقط نیاز صنعت آبزی پروری را تامین خواهد کرد بلکه تولید آرتمیا به عنوان یک محصول شیلاتی از سودآوری بیشتری نسبت به سایر آبزیان پرورشی برخوردار است.

وی با کشورهای عربی منطقه با احداث بزرگترین تاسیسات آب شیرین کن در دنیا، روزانه ده‌ها میلیون مترمکعب آب شیرین از آب خلیج فارس و دریای عمان تولید می کنند و بدین‌ وسیله توانسته‌اند ضمن تامین نیازهای شرب، صنعت و کشاورزی، فعالیهای شیلاتی را نیز توسعه دهند، اظهار کرد: مرز دریایی ایران در جنوب کشور حدود ۱۵۰۰ کیلومتر طول دارد و جزو بهترین مناطق دنیا برای تولید انواع آبزیان دریایی منجمله آرتمیاست.

این بنیانگذار پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری با اشاره به اینکه در سیستم‌های پرورشی برای تغذیه آرتمیا از جلبک‌های تک سلولی و پسماندهای کشاورزی استفاده می‌شود، تصریح کرد: جلبک‌های تک سلولی نیز از طریق کوددهی آب دریا تولید می‌شود. بدینوسیله می‌توان پساب و پسماند را به ثروت تبدیل کرد چون با استفاده از این دو محصول که ضایعات دو صنعت مختلف هستند می‌توان محصولی بسیار با ارزش تولید کرد. بطوریکه در یک مزرعه ۵۰۰ هکتاری سالانه می‌توان حدود ۵۰ تن سیست و ۲۰۰ تن بیومس مرغوب آرتمیا به ارزش حدود هفت میلیون دلار تولید کرد در حالیکه کل هزینه‌های جاری سالانه آن کمتر از یک میلیون دلار می شود.

آق با بیان اینکه در یک مزرعه ۱۰۰ هکتاری آرتمیا می‌توان سالانه تا دو میلیون دلار محصول تولید کرد، ادامه داد: ما می‌توانیم با ایجاد یک مزرعه ۵۰۰ هکتاری کل نیاز کشور را تامین کرده و باعث خودکفایی این صنعت شویم.

این متخصص آرتمیا افزود: توسعه پروژه‌های پرورش آرتمیا به عنوان یک محصول شیلاتی بسیار با ارزش می‌تواند در کنار سایر محصولات شیلاتی کشور، باعث ایجاد اشتغال برای صدها جوان شده و سالانه میلیون‌ها دلار ارز به کشور جذب کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • گوگل ایموجی صوتی را به تماس‌ها می‌افزاید
  • (ویدئو) نجات و آزادسازی یک پرنده توسط یک هوادار فوتبال
  • (ویدئو) ماجرای نجات یک پرنده هما در پنجشیر افغانستان
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)