Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- درحال حاضر ۱۵۵ واحد پرورش شترمرغ در سطح استان خراسان جنوبی فعالیت دارد که ۸۰ درصد گوشت تولیدی در این واحدها صادر می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، استان خراسان جنوبی دارای آب‌ و هوای نیمه خشک و دشت‌های فراوان است که اقلیم مناسب برای پرورش پرنده‌های کم‌ آب‌بر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت‌ها است که شتر مرغ‌ها با توجه به منافع سرشاری که دارند در نقاط مختلف دنیا اهلی شده و پرورش داده می‌شوند و پرورش شترمرغ در خراسان‌جنوبی نیز مدتی است که جدی‌تر از گذشته دنبال می‌شود.

گوشت شتر مرغ فاقد چربی و کلسترول بالا و منبع غنی از ویتامین‌ها است همچنین هضم بالایی دارد و بعد از گوشت ماهی از نظر هضم در رتبه دوم قرار دارد.

گوشت شترمرغ میزان چربی بسیار پایینی دارد به‌گونه‌ای که چربی آن یک‌سوم چربی سایر گوشت‌هاست و اسیدهای چرب امگا 3 در آن نیز بسیار زیاد است پس می‌تواند انتخاب خوبی برای کودکان و زنان‌باردار باشد.

در کنار خواص کم‌نظیر گوشت شتر مرغ باید به این موضوع اشاره کرد پرورش این پرنده به‌علت مصرف آب کمتر نسبت به گاو و گوسفند دارای ارجحیت است، از این‌رو پرورش شترمرغ به عنوان یک محصول کم‌آب خواه بسیار مقرون به صرفه‌تر است. 

مزیت‌ها و ویژگی‌های شاخص این صنعت نوپا باعث شده بسیاری از افراد به پرورش این پرنده عظیم‌الجثه بپردازند و زمینه اشتغال بسیاری از افراد را فراهم کنند. 

پای‌لنگ پرورش شترمرغ در همدان/ تجارتی پرسود، اما محروم از صنایع تبدیلی است50 تن گوشت شترمرغ سالانه در استان گیلان تولید می‌شودجوجه شترمرغ یک روزه از خراسان جنوبی به ازبکستان صادر می‌شود

اما باید گفت پرورش شترمرغ با اینکه یکی از سودآورترین صنعت‌های استان است مانند خیلی از صنایع اقتصادی استان با نبود امکانات و زیرساخت‌های مناسب مواجه است و این در حالی است که شاید بتوان گفت شترمرغ از معدود پرنده‌هایی است که علاوه بر گوشت می‌توان از پوست، روغن، پر، قرنیه چشم، ناخن، پوسته تخم‌مرغ و در یک کلام از تمام اجزای بدنش استفاده کرد و از طرفی با توجه به علوفه خوار بودن این پرنده در صورت تغذیه مناسب سریع وزن می‌گیرد و سود زیادی را  نصیب پرورش دهندگان می‌کند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: حدود 80 درصد تولید گوشت شترمرغ به خارج از استان صادر و مابقی در خود استان مصرف می‌شود.

محمود اشرفی گل با اشاره به اینکه در 3 ماهه ابتدای امسال حدود 234 تن گوشت شتر مرغ در استان تولید شده است بیان کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نداشته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته تولید گوشت شتر مرغ در استان به حدود 936 تن رسید تصریح کرد: درآمد استان از صادرات گوشت شتر مرغ به خارج از استان سالیانه به حدود 600 میلیارد ریال می‌رسد.

اشرفی بیشترین میزان تولید گوشت شترمرغ استان را مربوط به شهرستان قائن دانست و ادامه داد: در حال حاضر 155 واحد پرورش شتر مرغ در استان فعال است.

وی با اشاره به اینکه گوشت شترمرغ منبع غنی ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B6 و B12 است گفت: میزان ویتامین B6 در گوشت شترمرغ حدود 10 برابر گوشت‌های دیگر مانند گوشت مرغ است. 

اشرفی یادآور شد: اگر از ظرفیت‌های خراسان‌جنوبی به صورت صنعتی و سرمایه‌گذاری استفاده شود، این استان می‌تواند به تولیدکننده محصولات شتر و شترمرغ حتی در خاورمیانه تبدیل شود.

انتهای پیام/253/س

R41348/P/S6,56/CT1 بیشتر بخوانید... بازدید وزیر تعاون از مجتمع گلخانه‌ای و پرورش شترمرغ پرواری شهرستان سرایان‌ طلبه گراشی الگوی عملی اقتصاد مقاومتی؛ از پرورش شترمرغ تا صنایع تبدیلی خرما کسب درآمد میلیونی از پرورش شترمرغ؛ صنایع تبدیلی و فرآوری در کنار تولید قرار گیرد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تولید گوشت شتر خراسان جنوبی پرورش شترمرغ گوشت شتر مرغ گوشت شترمرغ پرورش شتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۷۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم اندیشی برای تولید آثاری فاخر و در خور دو هزار شهید استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، دبیر کنگره ملی دو هزار شهید استان در اولین کمیته تولیدات رسانه‌ای این کنگره گفت: متولی و مرجع اصلی این کمیته صدا و سیماست، اما باید دیگر اعضا با همکاری و هم افزایی و بهره برداری از ظرفیت‌ها نسبت به تولید آثار فاخر در خور شهدا ذیل این کمیته تلاش کنند.


سردار یوسفی افزود:تولید سریال، مستند، کلیپ، نماهنگ و پویش‌های مختلف می‌تواند در معرفی شهدا به خصوص شهدای شاخص استان به اقشار وگروه‌های مختلف کمک کند که در راستای کنگره ملی دو هزار شهید استان باید مد نظر قرار گیرد.


در این نشست دیگر اعضا هم به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.


دومین کنگره ملی دو هزار شهید خراسان جنوبی سال ۱۴۰۴ در استان برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • اشتغال ۷۰۰ نفر در کارخانه‌های سیمان خراسان جنوبی
  • افزایش هفت درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • افزایش ۷ درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • ضرورت تربیت و پرورش نیرو علیه استکبار جهانی
  • خراسان جنوبی/کارگران، فعالان عرصه اقتصاد و تولید
  • هم اندیشی برای تولید آثاری فاخر و در خور دو هزار شهید استان
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • هشدار هواشناسی سطح زرد در خراسان شمالی صادر شد
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد