Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@18:39:26 GMT

جایگاه مناسب شترمرغ در اقتصاد مقاومتی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۷۳۴۲

جایگاه مناسب شترمرغ در اقتصاد مقاومتی

پرورش شتر مرغ علاوه بر این که جایگاه یکی از منابع پروتئین محسوب می‌شود، جایگاه مناسبی هم در اقتصاد مقاومتی دارد. یکی از منابع جدید پروتئین که طی سال‌های اخیر در جهان به آن توجه شده است، تولید گوشت از طریق پرورش سایر حیوانات غیر مرسوم مانند شتر مرغ می‌باشد. پرورش شتر مرغ در کشور از یک دهه گذشته توسط بخش خصوصی آغاز شده و در اکثر استان‌های کشور باتنوع آب و هوائی مختلف گسترش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تمایل زیاد بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری، تقاضا به منظور توسعه این بخش افزایش یافته و موجب اقتصادی شدن تولید و پرورش جوجه یک روزه شتر مرغ در کشور شده است.

یکی از پرورش دهندگان طیور در شهربابک گفت: بنده ۱۰ سال است که در زمینه پرورش شتر مرغ فعالیت میکنم و در کنار آن پرورش طاووس، قرقاول آمریکایی گوشتی، مرغ شاخ دار، بلدرچین، مرغ و خروس و بوقلمون محلی نیز پرورش می‌دهم.

محمدصادق شیرپور افزود: علاوه بر گوشت شترمرغ محصولات دیگری از جمله سوسیس و کالباس، روغن خوراکی، درمانی، انواع صابون و کرم شتر مرغ تولید می‌شود و چرم آن نیز خارج از شهرستان فرآوری شده و محصولات چرمی مثل کیف، کفش و ... ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون برای دو نفر به طور مستقیم و پنج نفر به طور غیرمستقیم شغل ایجاد شده است، اظهار داشت: علی رغم اینکه هنوز کارم آنطور که باید توسعه پیدا نکرده، اما اگه مسئولان حمایت کنند و مکانی با امتیازات آب و برق در اختیار من بگذارند می‌توانم سالیانه هزار و ۲۰۰ قطعه شترمرغ را پروار کنم که در کنار آن زمینه اشتغالزایی بیشتر هم می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک در گفتگو با خبرنگار تحریریه گفت: شترمرغ پرنده‌ای بسیار مقاوم با قابلیت سازگاری بالا در شرایط محیطی با دمای ۱۵- تا ۵۰ درجه سانتی گراد می‌باشد، اما بهترین منطقه برای پرورش آن در اقلیم خشک و حوالی کویر است.

سید علی وزیری با بیان اینکه شهرستان شهربابک از نظر پرورش شترمرغ رتبه سوم استان کرمان را به خود اختصاص داده است، افزود: این شهرستان دارای ۲۰ واحد فعال پرورش شترمرغ با تعداد هزار قطعه است.

وی تصریح کرد: در واحد‌های پرواربندی از هر شتر مرغ با وزن ۹۰ کیلوگرم بعد از طی دوره رشد ۷ ماهه، به طور متوسط ۳۰ تا ۳۵ کیلو گرم گوشت خالص بدست می‌آید.

وزیری بیان داشت: در هر واحد توام شتر مرغ مولد سالانه با تولید ۸۰-۱۰۰ عدد تخم با قابلیت ۶۰ درصدی تولید جوجه باعث افزایش راندمان تولید و بهره وری اقتصادی آن واحد تولیدی می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه پرورش شترمرغ جایگاه مناسبی در اقتصاد مقاومتی، افزایش تولیدات داخلی و ایجاد اشتغال دارد، ادامه داد: هر قطعه علاوه بر تولید جوجه و گوشت پتانسیل‌های بالایی برای تولید محصولاتی از قبیل روغن، سفیدآب، صابون، انواع محصولات چرمی، پر، تامین گوشت کارخانجات تولید سوسیس، کالباس، برگر، کوکتل، ژامبون را دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک افزود: علاوه بر مزایای یاد شده، عدم نیاز به تاسیسات خاص در جایگاه نگهداری، مقاومت به بیماری‌ها و شرایط محیطی، کمک به حفظ مراتع، ضریب تبدیل مناسب نسبت به دام سنگین، سبب توجه جوانان وکارآفرینان به این صنعت پر رونق گردیده است.

وی خاطرنشان کرد: ازمهمترین دغدغه‌های فعالان در این زمینه مشکل بودن صدور مجوز بهره برداری برای واحد‌های فعال و متعاقب آن عدم دریافت نهاده‌های دولتی و اعطای تسهیلات با سود پایین میباشد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: شهربابک پرورش شتر مرغ اقتصاد مقاومتی پرورش طاووس پرورش شتر شتر مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۷۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، سرهنگ رضوی دوست گفت: در هفته جهاد خدمات رسانی ۳۰ گروه جهادی در عرصه‌های فرهنگی، آموزشی، علمی، عمرانی، کشاورزی، پزشکی و دامپزشکی به گروه‌های هدف در این شهرستان خدمات ارایه می دهند.

او ادامه داد: از برنامه‌های این هفته افتتاح کارگاه‌های اقتصاد مقاومتی، دیدار با خانواده جهادگران برتر و اعزام طلایه داران اقتصاد مقاومتی و جهادگران به اجلاسیه استانیاست.

او افزود: در این هفته چند طرح محرومیت زدایی شامل طرح تعویض شبکه انتقال آب روستا‌های امامزاده بزم و قاضی آباد، ساخت استخر ذخیره آب کشاورزی روستا‌های جعفریه و جعفرآباد علیا، ساخت کانال‌های آبیاری کشاورزی بتونی روستا‌های قلعه آباده و گودآسیاب مزایجان افتتاح خواهد شد.

از پانزدهم تا بیست و یکم اردیبهشت به عنوان هفته جهاد خدمت رسانی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • شش مولفه اقتصاد مقاومتی متعلق به مردم است 
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم
  • بازدید دادستان تهران از دو شرکت‌ داروسازی
  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود 
  • کارگران رکن اصلی اقتصاد کشور هستند
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • زراعت چوب نمونه اقتصاد مقاومتی است